Mileram torta od ribizla i bazge bez pečenja

Izgledom, okusom, bojama i jednostavnošću pripreme, mileram torta od ribizla i bazge bez pečenja prava je ljetna torta. Iskoristite sezonu bobičastog voća, jer kriška dobro ohlađene torte idealna je protuteža toplom ljetnom danu. Zahvaljujemo blogerici Mateji Krvarić na ustupljenom receptu. #uvijekgladna

  • 35 min
  • Jednostavno
Mileram torta od ribizla i bazge bez pečenja

Sastojci

Za podlogu:

  • 200 g keksa
  • 90 g maslaca
  • 2 žlice sirupa od bazge

Za kremu od vanilije i bazge:

Za preljev:

Priprema

  1. Kalup Ø 20-22cm obložite papirom za pečenje.
  2. Kekse samiljite u multipraktiku, dodajte maslac narezan na komadiće, sirup od bazge i povežite miješajući u multipraktiku.
  3. Smjesu utisnite u pripremljeni kalup za torte da dobijete podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
  4. Želatini dodajte 2-3 žlice hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.
  5. U zdjelu stavite prašak za puding, šećer, burbon vanilija šećer, dodajte malo mlijeka pa razmutite.
  6. Ostatak mlijeka sa sirupom od bazge i koricom limuna zagrijte do vrenja.
  7. U vrelo dodajte pripremljeni puding i kuhajte da se zgusne.
  8. Maknite s vatre, dodajte želatinu, promiješajte da se otopi, a zatim umiješajte mileram.
  9. Kremu prelijte preko podloge i ostavite da se stisne u hladnjaku.
  10. Kada se krema stisnula, pripremite preljev za torte.
  11. Preljevu dodajte malo vode i promiješajte.
  12. Ostatak vode i sirup od bazge zagrijte do vrenja, dodajte preljev i miješajući zagrijte do vrenja.
  13. Preko torte rasporedite ribizle.
  14. Preljev hladite nekoliko minuta (dok se ne počne stvrdnjavati), a zatim ga prelijte preko voća. Stavite u hladnjak da se ohladi.

Posluživanje: Mileram torta od ribizla i bazge poslužite dobro ohlađenu.

Savjet: Na isti način možete pripremiti tortu i s drugim bobičastim voćem (maline, kupine,…)

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži