Pokrivena pita od banana
- Recept by coolinarika.com -Pite od sira, jabuka i badema već su se udomaćile na našim jelovnicima. A jeste li ikad probali pitu od banana? Za dodatnu notu egzotike dodajte sok od ananasa, cimet i muškatni oraščić.Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.
Priprema
Brašnu dodajte sol, maslac, vodu i zamijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite na dva nejednaka dijela (jedan veći i jedan manji). Banane namočite u soku od ananasa i ostavite stajati 30 minuta. Pomiješajte šećer, brašno, cimet, muškatni oraščić i ocijeđene banane. Veći komad tijesta tanko razvaljajte i stavite preko okruglog kalupa (tako da prekrije rub). Stavite pripremljeni nadjev od banana i pokapajte maslacem. Pokrijte drugim dijelom tijesta i stisnite rubove. Premažite mlijekom i nabodite vilicom na nekoliko mjesta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30-35 minuta.
Posluživanje: Poslužite uz egzotično voće.
Savjet: Ako volite intenzivniji okus, nadjevu od banana dodajte 1-2 žličice soka od limete.