Pokrivena pita od banana

Pite od sira, jabuka i badema već su se udomaćile na našim jelovnicima. A jeste li ikad probali pitu od banana? Za dodatnu notu egzotike dodajte sok od ananasa, cimet i muškatni oraščić.Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Pokrivena pita od banana

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Za premazivanje

  • 2 žlice mlijeka

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, maslac, vodu i zamijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto podijelite na dva nejednaka dijela (jedan veći i jedan manji).
  3. Banane namočite u soku od ananasa i ostavite stajati 30 minuta.
  4. Pomiješajte šećer, brašno, cimet, muškatni oraščić i ocijeđene banane.
  5. Veći komad tijesta tanko razvaljajte i stavite preko okruglog kalupa (tako da prekrije rub).
  6. Stavite pripremljeni nadjev od banana i pokapajte maslacem.
  7. Pokrijte drugim dijelom tijesta i stisnite rubove. Premažite mlijekom i nabodite vilicom na nekoliko mjesta.
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30-35 minuta.

Posluživanje: Poslužite uz egzotično voće.

Savjet: Ako volite intenzivniji okus, nadjevu od banana dodajte 1-2 žličice soka od limete.

Gulaš

Inspirirani tradicijom