Torta od zobenih pahuljica

Zobene su pahuljice idealan jutarnji obrok, ali neka ne ostane samo na tome. Iskoristite ih za pripremu fine torte uz dodatak jabuka, smeđeg šećera i cimeta.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Torta od zobenih pahuljica

Sastojci

Priprema

  1. U širokoj tavi otopite maslac, uspite zobene pahuljice, popržite ih, pa dodajte trećinu šećera. Miješajte ih na vatri bez prestanka, dok ne porumene, a tada maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  2. Ogulite i naribajte jabuke.
  3. Žumanjke izmiješajte s preostalim šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, popečene zobene pahuljice, limunov sok, cimet i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  4. Sve lagano promiješajte, a zatim dvije trećine te mase istresite u namazan i pobrašnjen kalup za tortu.
  5. U preostalu masu umiješajte naribane jabuke i stavite na masu u kalupu.
  6. Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-45 minuta.

Posluživanje: Uz tortu poslužite tučeno vrhnje od zobi.

Savjet: Šećer dodajte tek kad su zobene pahuljice dobro ugrijane.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...