Torta od zobenih pahuljica
- Recept by coolinarika.com -Zobene su pahuljice idealan jutarnji obrok, ali neka ne ostane samo na tome. Iskoristite ih za pripremu fine torte uz dodatak jabuka, smeđeg šećera i cimeta.
![Torta od zobenih pahuljica](https://piovariations.cdn.podravka.net/b4e91364-63d0-11eb-a582-0242ac120020/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U širokoj tavi otopite maslac, uspite zobene pahuljice, popržite ih, pa dodajte trećinu šećera. Miješajte ih na vatri bez prestanka, dok ne porumene, a tada maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Ogulite i naribajte jabuke. Žumanjke izmiješajte s preostalim šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, popečene zobene pahuljice, limunov sok, cimet i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sve lagano promiješajte, a zatim dvije trećine te mase istresite u namazan i pobrašnjen kalup za tortu. U preostalu masu umiješajte naribane jabuke i stavite na masu u kalupu. Tortu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-45 minuta.
Posluživanje: Uz tortu poslužite tučeno vrhnje od zobi.
Savjet: Šećer dodajte tek kad su zobene pahuljice dobro ugrijane.