Neobična salata od graška

Ljubitelji graška zasigurno će biti oduševljeni ovim receptom. Dodate li grašku, šunku i krumpir, te sve zajedno prelijete preljevom od vrhnja i majoneze te poslužite uz tvrdo kuhana jaja i kruh, dobit ćete kompletan obrok.

  • 40 min
  • Jednostavno
Neobična salata od graška

Sastojci

Za salatni preljev

Za posluživanje

  • 4 kriške popečenog kruha iz kalupa

Priprema

  1. Grašak ocijedite i isperite pod mlazom vode.
  2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte.
  3. Šunku, također, narežite na kockice.
  4. Kiselo vrhnje, majonezu, senf, sok od limuna i papar dobro promiješajte.
  5. U posudu za posluživanje stavite pripremljeni grašak, šunku i krumpir, dodajte kapare, prelijte pripremljenim preljevom od kiselog vrhnja i promiješajte.
  6. Jaja kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi 10 minuta.
  7. Tvrdo kuhana jaja narežite na kriške.

Posluživanje: Pripremljenu salatu dobro ohladite i poslužite s jajima i popečenim kruhom.

Savjet: U salatu možete dodati nasjeckani peršin.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa