Pomfrit s Vegetom
- Recept by coolinarika.com -Kako bismo običnom pomfritu promijenili dobro znani okus, predlažemo vam da ga tijekom pripreme obogatite Vegetom. Ovako prženi krumpir poslužite kao prilog ili malo jelo uz dodatak raznih umaka.
![Pomfrit s Vegetom](https://piovariations.cdn.podravka.net/2b399848-631f-11eb-8705-0242ac120066/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Oguljeni krumpir narežite na ploške debljine oko 1 cm, a zatim na štapiće 0, 5-1 cm širine. Bjelanjke lagano istucite vilicom, dodajte Vegetu i papar, pa tom mješavinom prelijte pripremljeni krumpir. Dobro izmiješajte, a zatim pospite brašnom. Krumpir pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje.
Posluživanje: Prženi krumpir stavite na upijajući papir pa poslužite uz Relish, ketchup i slično.
Savjet: Običan pomfrit postat će jako ukusan, ako ga još toplog, nakon prženja, pospete Vegetom. Želite li posebno ukusan i hrskav krumpir, pomiješajte ga sa smjesom bjelanjka, papra, Vegete, malo brašna pa ga pržite kao i inače.