Pomfrit s Vegetom

Kako bismo običnom pomfritu promijenili dobro znani okus, predlažemo vam da ga tijekom pripreme obogatite Vegetom. Ovako prženi krumpir poslužite kao prilog ili malo jelo uz dodatak raznih umaka.

  • 40 min
  • Jednostavno
Pomfrit s Vegetom

Sastojci

Priprema

  1. Oguljeni krumpir narežite na ploške debljine oko 1 cm, a zatim na štapiće 0, 5-1 cm širine.
  2. Bjelanjke lagano istucite vilicom, dodajte Vegetu i papar, pa tom mješavinom prelijte pripremljeni krumpir. Dobro izmiješajte, a zatim pospite brašnom.
  3. Krumpir pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje.

Posluživanje: Prženi krumpir stavite na upijajući papir pa poslužite uz Relish, ketchup i slično.

Savjet: Običan pomfrit postat će jako ukusan, ako ga još toplog, nakon prženja, pospete Vegetom. Želite li posebno ukusan i hrskav krumpir, pomiješajte ga sa smjesom bjelanjka, papra, Vegete, malo brašna pa ga pržite kao i inače.

Kruh

Kruh naš svagdašnji