Salata od crnog graha

Hranjiva i osebujna salata od crnog graha i ne traži glavno jelo. Već uhodanu kombinaciju graha, mladog luka i kukuruza, oplemenit će cikorija, aceto balsamico, Tabasco, papar i češnjak. Brzo, jednostavno i fino brazilsko jelo.

  • 25 min
  • Jednostavno
Salata od crnog graha

Sastojci

  • 200 g suhog crnog graha
  • 40 g stabljike celera
  • 120 g kukuruza u klipićima iz konzerve
  • 50 g mladog luka – bijeli dio
  • 100 g Kukuruza šećerca Podravka
  • 400 g svježih rajčica

Za salatni preljev

Za posluživanje

  • 200 g salate cikorije

Priprema

  1. Crni grah dan ranije namočite, skuhajte i ocijedite.
  2. Ohlađenom grahu dodajte stabljiku celera i klipiće kukuruza narezane na manje dijelove, nasjeckani mladi luk, kukuruz šećerac te rajčicu narezanu na kockice.
  3. U tavi otopite šećer do svijetlo smeđe boje. Dodajte vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta i ohladite.
  4. Pripremljeni karamel pomiješajte s Vegetom natur chili, acetom balsamicom, paprom, češnjakom i maslinovim uljem.
  5. Sve dobro izmiješajte, pa ovim preljevom prelijte pripremljeno povrće s grahom.
  6. Salatu izmiješajte i ohladite.
  7. U odgovarajuću zdjelicu za posluživanje stavite nekoliko listova cikorije, a zatim po listovima rasporedite pripremljenu salatu od graha.

Posluživanje: Salatu poslužite kao malo jelo ili prilog.

Savjet: Dio listova cikorije možete narezati i pomiješati u salati.

Tjestenina

Svestrana Talijanka