Salata od kiselog kupusa
- Recept by coolinarika.com -Očekujete li tek klasičnu salatu od kiselog kupusa, pozitivno ćete se iznenaditi. Osebujnu salatu s bučinim sjemenkama i uljem poslužite uz kobasice, palentu i pancetu. Vrlo jednostavno jelo može biti i samostalan obrok.
Priprema
Bučino ulje, protisnuti češnjak i kim pomiješajte, prelijte preko kupusa i sve zajedno dobro promiješajte. Pospite popečenim bučinim sjemenkama. Pečenice i pancetu popecite na grill tavi. Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, kojoj ste dodali maslac i kuhajte uz miješanje oko 2 minute. Dodajte parmezan, peršin, promiješajte i odmah istresite u namašćen kalup. Kad se palenta malo ohladi, narežite je na podjednake komade i popecite na teflon tavi kako bi dobila hrskavu koricu.
Posluživanje: Salatu od kupusa poslužite uz tople kobasice, pancetu i palentu.
Savjet: Želite li da vam palenta ima dodatni okus, popecite je na ulju na kojem ste pekli pečenice i pancetu.