Salata od kiselog kupusa

Očekujete li tek klasičnu salatu od kiselog kupusa, pozitivno ćete se iznenaditi. Osebujnu salatu s bučinim sjemenkama i uljem poslužite uz kobasice, palentu i pancetu. Vrlo jednostavno jelo može biti i samostalan obrok.

  • 50 min
  • Jednostavno
Salata od kiselog kupusa

Sastojci

  • 1 češanj češnjaka
  • ½ žličice kima
  • 500 g narezanog kiselog kupusa
  • 2 žlice popečenih bučinih sjemenki
  • 100 ml bučinog ulja

Za prilog

Priprema

  1. Bučino ulje, protisnuti češnjak i kim pomiješajte, prelijte preko kupusa i sve zajedno dobro promiješajte. Pospite popečenim bučinim sjemenkama.
  2. Pečenice i pancetu popecite na grill tavi.
  3. Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, kojoj ste dodali maslac i kuhajte uz miješanje oko 2 minute.
  4. Dodajte parmezan, peršin, promiješajte i odmah istresite u namašćen kalup.
  5. Kad se palenta malo ohladi, narežite je na podjednake komade i popecite na teflon tavi kako bi dobila hrskavu koricu.

Posluživanje: Salatu od kupusa poslužite uz tople kobasice, pancetu i palentu.

Savjet: Želite li da vam palenta ima dodatni okus, popecite je na ulju na kojem ste pekli pečenice i pancetu.

Tjestenina

Svestrana Talijanka