Kiseli kupus iz pećnice

Bili ljubitelji kupusa ili ne, morate se složiti oko jednoga – on je zbog odlične hranjive vrijednosti i dostupnosti neizostavan dio zimskih obroka i zimnica. Stoga je bolje zavoljeti ga odmah, počevši s ovim iz pećnice.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Kiseli kupus iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Kiseli kupus ocijedite, prelijte vodom i kad zavrije, kuhajte 15 minuta.
  2. Kuhani kupus ocijedite i dodajte slaninu, protisnuti češnjak i sve dobro izmiješajte.
  3. Dno vatrostalne posude obložite tanko narezanim ploškama pancete, preko njih rasporedite polovicu kuhanog kupusa, popaprite i posložite ploške šunke.
  4. Na kraju prekrijte ostatkom kupusa, pospite kimom i prelijte vinom.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo s pire krumpirom.

Savjet: Suhu masniju slaninu i češnjak usitnite u pastu koju možete koristiti kao dodatak varivima i drugim jelima od mesa i povrća.

Začini inspiracije

Monozačini