Kiseli kupus iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Bili ljubitelji kupusa ili ne, morate se složiti oko jednoga – on je zbog odlične hranjive vrijednosti i dostupnosti neizostavan dio zimskih obroka i zimnica. Stoga je bolje zavoljeti ga odmah, počevši s ovim iz pećnice.
Priprema
Kiseli kupus ocijedite, prelijte vodom i kad zavrije, kuhajte 15 minuta. Kuhani kupus ocijedite i dodajte slaninu, protisnuti češnjak i sve dobro izmiješajte. Dno vatrostalne posude obložite tanko narezanim ploškama pancete, preko njih rasporedite polovicu kuhanog kupusa, popaprite i posložite ploške šunke. Na kraju prekrijte ostatkom kupusa, pospite kimom i prelijte vinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje: Poslužite toplo s pire krumpirom.
Savjet: Suhu masniju slaninu i češnjak usitnite u pastu koju možete koristiti kao dodatak varivima i drugim jelima od mesa i povrća.