Norveški kanapei

Norveški kanapei sadrže i njihove glavne prehrambene namirnice: ribu i račiće, mliječne proizvode i sir. Vrlo jednostavne pripreme i dekorativnog izgleda kanapei će biti dostojan sadržaj vašim zabavama i druženju uz hranu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Norveški kanapei

Sastojci

  • 3 kruha francuza (kukuruzni, bijeli i integralni)

Za kanapee od tune

Za kanapee od sira

  • 100 g sirnog namaza
  • 1 žličica Ketchupa blagog Podravka
  • 1 žličica likera od višanja
  • 350 g kozica
  • 10 cherry rajčica
  • 2 narezane limete

Za kanapee od maslaca

  • 100 g maslaca
  • 2 žlice narezanog vlasca
  • ½ žličice Vegeta Maestro bijelog papra
  • 100 g sušenog lososa
  • 50 g kavijara
  • 1 grančica svježeg kopra
  • 1 narezana limeta

Priprema

  1. Polovinu fileta tune usitnite i pomiješajte sa sirnim namazom, maslinovim uljem, limunovim sokom, kaparama i češnjakom. Popaprite, posolite i sve dobro izmiješajte.
  2. Sirni namaz pomiješajte s ketchupom i likerom.
  3. Omekšali maslac pomiješajte s vlascem i paprom.
  4. Kruh narežite na tanje šnite.
  5. Dio šnita premažite namazom od tune, ukrasite ih preostalim komadićima fileta tune, listićima salate i malim rajčicama. Dio šnita kruha ukrasite filetima inćuna, kaparima i listićima salate.
  6. Dio šnita kruha premažite namazom od sira, a zatim rasporedite očišćene i kuhane kozice, narezane rajčice i limete.
  7. Preostale šnite kruha premažite namazom od maslaca i ukrasite ih lososom, kavijarom, koprom i limetom.

Posluživanje: Poslužite u svečanijim prilikama uz pjenušavo vino.

Savjet: Za ove kanapee možete koristiti i veće ploške kruha. U tom slučaju okruglim ili četvrtastim kalupima vadite manje oblike, premažite namazima i ukrasite po želji.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima