Punjene paprike

U Dalmaciji će im dodati pancetu, svoje varijante imaju i Mađari i Rumunji, a slavno jelo nije zaobišlo ni Coolinariku. Pripremi pristupite smjelo, imajući na umu da paprike vole crvenu papriku u prahu, rajčicu i češnjak.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Punjene paprike

Sastojci

Priprema

  1. Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
  2. Paprike operite i ocijedite.
  3. Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, jaje, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
  4. Paprike kratko popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera, preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
  5. Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmućen u malo vode.

Posluživanje: Kuhane paprike poslužite uz pire krumpir.

Savjet: Količinu riže možete dodati po želji. Paprike nemojte nadijevati do kraja jer će tijekom kuhanja pucati. Pripremljenoj mješavini mesa prije nadijevanja možete dodati 50-100 ml mineralne vode.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Nakon 5. koraka punjene paprike stavite u adekvatne posude s poklopcem za zamrzavanje, ostavite da se ohlade i zamrznite.Odmrzavanje: Posudu izvadite iz zamrzivača i stavite u hladnjak preko noći. Odmrznute paprike prebacite u posudu i dobro prokuhajte kako bi se sredina paprika zagrijala koliko i vanjska površina (preko 80°C).Trajnost: 90 dana.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat