Punjene paprike
- Recept by coolinarika.com -U Dalmaciji će im dodati pancetu, svoje varijante imaju i Mađari i Rumunji, a slavno jelo nije zaobišlo ni Coolinariku. Pripremi pristupite smjelo, imajući na umu da paprike vole crvenu papriku u prahu, rajčicu i češnjak.
Priprema
Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih. Paprike operite i ocijedite. Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, jaje, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike. Paprike kratko popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu , list celera, preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmućen u malo vode.
Posluživanje: Kuhane paprike poslužite uz pire krumpir.
Savjet: Količinu riže možete dodati po želji. Paprike nemojte nadijevati do kraja jer će tijekom kuhanja pucati. Pripremljenoj mješavini mesa prije nadijevanja možete dodati 50-100 ml mineralne vode.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Nakon 5. koraka punjene paprike stavite u adekvatne posude s poklopcem za zamrzavanje, ostavite da se ohlade i zamrznite.Odmrzavanje: Posudu izvadite iz zamrzivača i stavite u hladnjak preko noći. Odmrznute paprike prebacite u posudu i dobro prokuhajte kako bi se sredina paprika zagrijala koliko i vanjska površina (preko 80°C).Trajnost: 90 dana.