Raštika sa suhim mesom
- Recept by coolinarika.com -Iako komercijalno često zanemarena, raštika je puna kalcija, kalija, betakarotena i drugih antioksidansa. Najbolja je nakon prvih mrazeva kada slatkogorkasti okus najviše i dolazi do izražaja.
Priprema
Skuhajte oprana rebra ili neko drugo suho meso. Očišćenu raštiku narežite na krupnije rezance, kratko je prokuhajte u vodi i ocijedite. U posebnoj posudi ugrijte ulje pa stavite pirjati nasjeckani luk i junetinu narezanu na kocke. Zatim dodajte oguljene rajčice narezane na kockice i mrkvu narezanu na kolutiće pa sve zajedno pirjajte. Kada meso djelomično omekša, dodajte ocijeđenu raštiku, nasjeckani češnjak, krumpir narezan na kockice, sol, papar, narezanu kuhano suho meso i Vegetu. Za vrijeme kuhanja zalijevajte vodom u kojoj se kuhalo meso i sve zajedno kuhajte dok raštika ne omekša.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Raštiku po želji možete narezati i na tanje rezance.