Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Mlinci

Purica s mlincima. Puricu nije problem nabaviti, a i mlinci su sada lako dostupni. Ne posegnete li za onim već gotovima poznatih ili manje poznatih proizvođača, izvolite recept koji će vam omogućiti da ih načinite sami.

  • 40 min
  • Jednostavno
Mlinci

Sastojci

Priprema

  1. Od brašna, soli i mlake vode umijesite glatko tijesto.
  2. Razdijelite ga na 4 dijela i svaki posebno razvaljajte u tanki mlinac veličine 40×32 cm.
  3. Mlinac raširite na lim pa ga pecite na 230°C oko 7 minuta.
  4. Mlince razlomite u veće komade, prelijte ih kipućom blago posoljenom vodom, poklopite ih i ostavite stajati oko 5 minuta.
  5. Mlince zatim ocijedite i poslužite prelivene toplim umakom od pečenja.

Posluživanje: Najbolji su kao prilog uz pečenu puricu ili neku drugu perad.

Savjet: Tijesto možete ispeći i na dobro zagrijanoj teflonskoj tavi. Mlince nakon cijeđenja možete preliti sokom od pečenja i još kratko zapeći u vrućoj pećnici.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke