Crumble muffini s breskvama

Volite li crumble, onda će vas ovi muffini oduševiti. Spoj nježnog biskvita, breskvi i hrskavog posipa čini ih neodoljivim poslasticama, spremnima za doručak ili put, a na receptu zahvaljujemo Nini Mrvica s bloga Bakeme.

  • 45 min
  • Jednostavno
Crumble muffini s breskvama

Sastojci

Za crumble mix:

  • 65 g brašna
  • 100 g šećera
  • ½ žličice cimeta
  • 60 g otopljenog maslaca

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Posložite 12 kalupa u lim za pečenje.
  2. Pripremite crumble mix. Maslac otopite, u posudu stavite brašno, šećer i cimet te dodajte otopljen maslac. Kratko pomiješajte sastojke, nemojte dugo miješati kako ne biste dobili pastu od smjese i ostavite sa strane.
  3. Breskve operite, ogulite od kore, prepolovite, izvadite koštice te izrežite na sitne kockice.
  4. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2-3 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Dodajte komadiće breskvi i umiješajte u smjesu pomoću žlice.
  5. U kalupe, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno rasporedite tijesto, tako da kalupi budu ispunjeni skroz do vrha. Pospite mješavinu za crumble po tijestu u napunjenim kalupima.
  6. Pecite oko 20 minuta. Pečene muffine maknite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.

Savjet: Muffine možete pripremiti i s drugim voćem.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom