Crumble muffini s breskvama
- Recept by coolinarika.com -Volite li crumble, onda će vas ovi muffini oduševiti. Spoj nježnog biskvita, breskvi i hrskavog posipa čini ih neodoljivim poslasticama, spremnima za doručak ili put, a na receptu zahvaljujemo Nini Mrvica s bloga Bakeme.
![Crumble muffini s breskvama](https://piovariations.cdn.podravka.net/806e77ea-3cc8-11ee-95d3-eee46842c068/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Posložite 12 kalupa u lim za pečenje. Pripremite crumble mix. Maslac otopite, u posudu stavite brašno, šećer i cimet te dodajte otopljen maslac. Kratko pomiješajte sastojke, nemojte dugo miješati kako ne biste dobili pastu od smjese i ostavite sa strane. Breskve operite, ogulite od kore, prepolovite, izvadite koštice te izrežite na sitne kockice. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2-3 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Dodajte komadiće breskvi i umiješajte u smjesu pomoću žlice. U kalupe, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno rasporedite tijesto, tako da kalupi budu ispunjeni skroz do vrha. Pospite mješavinu za crumble po tijestu u napunjenim kalupima. Pecite oko 20 minuta. Pečene muffine maknite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.
Savjet: Muffine možete pripremiti i s drugim voćem.