Grah s kobasicom i ječmom

Moglo bi se reći da je varivo od graha na tjednom jelovniku svih ljubitelja jela na žlicu, a jedna od opcija je i grah s kobasicom i ječmenom kašom.

  • 50 min
  • Jednostavno
Grah s kobasicom i ječmom

Sastojci

Priprema

  1. Ječmenu kašu dobro operite pa kuhajte u puno posoljene vode oko 35-40 minuta tj. dok ne omekša.
  2. U zdjeli zagrijte malinovo ulje pa dinstajte sitno sjeckani luk i mrkvu oko 7-8 minutam tj. dok ne omekšaju. Po potrebi podlijte s malo vode.
  3. Omekšalom povrću dodajte sitno sjeckani češnjak pa umiejšajte kuhani ječam te grah s kobasicama. Ukoliko volite rjeđe varivo, dodajte i pola šalice vode.

Posluživanje: Sve zajedno kuhajte još 5-6 minuta pa odmah poslužite.

Savjet: Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Ajvar

Razmazi svoje nepce