Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Salata od sardine sa slanutkom i skutom

Punog i bogatog okusa, salata od sardine sa slanutkom i skutom ujedno pruža osvježenje i nutritivnu vrijednost, jer sadrži namirnice bogate proteinima i vitaminima. Zahvaljujemo Ivanu Pažaninu na ustupljenom receptu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Salata od sardine sa slanutkom i skutom

Sastojci

Za preljev:

  • 1 žlica meda
  • 2-3 žlice svježe ocijeđenog limunova soka
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol

Priprema

  1. Naranču ogulite i filetirajte, a masline narežite na kolutiće.
  2. Matovilac posolite, popaprite, nakapajte maslinovim uljem.
  3. Preljev (emulziju) napravite od meda, limunova soka, maslinova ulja i soli.
  4. U širu posudu za salatu stavite matovilac, skutu narezanu na kockice, ocijeđeni slanutak, nar, na kockice narezan krastavac i cherry rajčice.
  5. Zatim dodajte masline, malo preljeva i korijander.
  6. Na vrh stavite sardine i ostatak preljeva.

Posluživanje: Poslužite posuto popečenim listićima badema i filetiranim narančama.

Savjet: Koristeći sardine, salatu ćete obogatiti proteinima, omega-3 masnim kiselinama i ujedno ih lagano posoliti.

Začini inspiracije

Monozačini