Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”

Varivo od piletine i povrća

Jedan od razloga postojanja stotina recepata s piletinom je mogućnost korištenja svakog dijela piletine na drugačiji način. Pa tako primjerice zabatak možete ispeći, pohati, otkoštati i puniti pa rolati. Mi smo ga iskoristili za pripremu variva od piletine i povrća, nismo pogriješili, preukusno je.

  • 45 min
  • Jednostavno
Varivo od piletine i povrća

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu, batat, krumpir i papriku narežite na kockice, mrkvu i stapku celera na ploške, a luk sitno nasjeckajte.
  2. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite luk da postane staklast, dodajte piletinu, krumpir, mrkvu, celer, papriku i batat.
  3. Sve zajedno kratko popecite, zalijte temeljcem, zagrijte do vrenja, po potrebi podlijte vodom, dodajte ružmarin i majčinu dušicu, popaprite, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 20 minuta.
  4. Skinite poklopac, umiješajte grašak i nastavite kuhati još oko 10 minuta bez poklapanja.
  5. Potkraj kuhanja umiješajte vrhnje i po potrebi posolite.

Posluživanje: Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Savjet: Ako volite gušće varivo, potkraj kuhanja u jelo umiješajte žličicu Dolcela Gussnela razmućenog u malo vode.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja