Varivo od piletine i povrća
- Recept by coolinarika.com -Jedan od razloga postojanja stotina recepata s piletinom je mogućnost korištenja svakog dijela piletine na drugačiji način. Pa tako primjerice zabatak možete ispeći, pohati, otkoštati i puniti pa rolati. Mi smo ga iskoristili za pripremu variva od piletine i povrća, nismo pogriješili, preukusno je.
![Varivo od piletine i povrća](https://podravkaiovariations.azureedge.net/0f73aeec-051a-11ee-acfd-c631db9ba15e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Piletinu, batat, krumpir i papriku narežite na kockice, mrkvu i stapku celera na ploške, a luk sitno nasjeckajte. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite luk da postane staklast, dodajte piletinu, krumpir, mrkvu, celer, papriku i batat. Sve zajedno kratko popecite, zalijte temeljcem, zagrijte do vrenja, po potrebi podlijte vodom, dodajte ružmarin i majčinu dušicu, popaprite, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 20 minuta. Skinite poklopac, umiješajte grašak i nastavite kuhati još oko 10 minuta bez poklapanja. Potkraj kuhanja umiješajte vrhnje i po potrebi posolite.
Posluživanje: Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Savjet: Ako volite gušće varivo, potkraj kuhanja u jelo umiješajte žličicu Dolcela Gussnela razmućenog u malo vode.