Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
- Recept by coolinarika.com -Rostbraten a la Esterhazy klasično je austrijsko jelo od pirjane govedine.

Priprema
Meso narežite na odreske debljine oko 1 centimetar. Lagano ih popaprite, premažite senfom i pospite 1 žlicom Vegete. Na dobro zagrijanom ulju meso popecite do zlatne boje, pa ga podlijte s malo vode. Pirjajte poklopljeno oko 30 minuta na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom. Za to vrijeme celer, mrkvu, pastrnjak i poriluk narežite na trakice, a luk na ploške. U drugoj posudi rastopite maslac. Dodajte narezano povrće, pa zajedno lagano popecite. Dio povrća dodajte mesu zajedno s nasjeckanim koprom. Mesu i povrću dodajte vrhnje i naribanu limunovu koricu, pa kratko promiješajte. Pospite peršinom i poslužite sa špeclima ukrašeno popečenim povrćem. Špecli su tijesto od brašna, mlijeka, jaja koje se protiskuje kroz cjediljku u kipuću vodu.
Savjet: Ovaj način rezanja povrća naziva se Julienne, što znači rezanje povrća na uske trakice. Tako narezano i popečeno povrće vrlo je dekorativno, pa ćemo njime ukrasiti gotovo jelo.Umjesto špecla možete upotrijebiti bilo koje domaće tijesto po svojoj želji.