Cheesecake s tropskim okusom

Cvjetni cheseecake savršena je slastica za veselo ljetno razdoblje, a kokos namaz smjestit će poznatu slasticu na višu razinu u svijetu omiljenih deserata.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Cheesecake s tropskim okusom

Sastojci

  • 70 g grubo mljevenih badema
  • 1 Dolcela Cheesecake
  • 120 g Lino lade kokos
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kokosova mlijeka
  • 400 g mascarpone sira
  • 30 g maslaca
  • 3 žlice javorova sirupa
  • 60 g svježih datulja (ili ušećerenih)
  • 2 žlice kokosova brašna

Za ukras

  • šarenog mix
  • latice malih ružica
  • 1 bjelanjak
  • šećera u prahu

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte bademe, kokosovo brašno, narezane datulje, javorov sirup i otopljeni maslac.
  2. Zamijesite tijesto dodajući malo vode po potrebi. Tijesto utisnite u kalup za torte (ø24 cm) da prekrijete dno i 3 cm ruba. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko10 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.
  3. U hladno kokosovo mlijeko dodajte slatko vrhnje, prašak za kremu i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Dodajte Lino ladu, sir i sve dobro izmiješajte.
  4. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađenu podlogu i poravnajte. Stavite u hladnjak i držite najmanje 2 sata.
  5. Bjelanjak lagano istucite. Latice cvijeća premažite bjelanjkom pomoću kista i stavite na rešetku.
  6. Ostavite da se suše oko 30 minuta, a zatim pospite vanilin šećerom u prahu i ostavite da se dalje suši.

Posluživanje: Dobro rashlađeni cheesecake maknite iz kalupa, pospite ukrasnim ružičastim šećerom i pospite ušećerenim laticama cvijeća.

Savjet: Kolač dobro ohlađen pospite šećerom neposredno prije posluživanja da se šećer ne topi.Latice premazane bjelanjkom i zašećerene vanilin šećerom je najbolje pripremiti dan ranije, a zatim suhe držati u zatvorenoj posudi.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu