Zapečeni kukuruz s paprikom i mozzarellom

Bilo da ga poslužujete kao prilog ili kao dip s tortilja čipsom, ovako pripremljen kukuruz razveselit će svakog ljubitelja – sira!

  • 30 min
  • Jednostavno
Zapečeni kukuruz s paprikom i mozzarellom

Sastojci

Priprema

  1. Dodajte naribanu mozzarellu pa opet promiješajte. Prebacite u tavu koja može ići u pećnicu (ili manji pekač). Po želji na vrh dodajte još mozzarelle.
  2. Pecite desetak minuta na 200 °C, odnosno dok se sir otopi i dobije hrskavu koricu.
  3. Ocijedite kukuruz pa ga stavite u zdjelu. Svježu crvenu papriku narežite na sitnije kockice pa dodajte kukuruzu.
  4. Kukuruzu i paprici dodajte žlicu majoneze pa dobro promiješajte. Začinite solju i paprom.

Posluživanje: Poslužite kao prilog ili kao dip, s tortilja čipsom.

Savjet: Ovom jelu možete dodati tunu i/ili tjesteninu i tako dobiti izvrsnu salatu. Majonezu možete zamijeniti žlicom kiselog vrhnja ili milerama.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje