Carsko meso s pire krumpirom obogaćenim kiselim vrhnjem
- Recept by coolinarika.com -S nekoliko master trikova prilikom pripreme carskog mesa, zadivite svoje goste i priredite im pravu malu kulinarsku predstavu. Zahvaljujemo chefu Lovri Smetišku na ustupljenom recepti.
![Carsko meso s pire krumpirom obogaćenim kiselim vrhnjem](https://piovariations.cdn.podravka.net/7c0ba2e8-3e0c-11ec-8355-f2aeb326ef9e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Vrećicu Vegeta Grill marinade pikantne protresite. Pripremljeno meso stavite u vrećicu sa zatvaračem, prelijte marinadom i ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 30 minuta ili dulje za jači okus. Krumpir ogulite i stavite ga kuhati u kipuću posoljenu vodu. Gotov je kada počne padati s čačkalice kada ga probodete. Nakon mariniranja vrećicu s mesom stavite u hladnu vodu, zatim polako iz nje istisnite zrak povlačeći prstima od mesa prema otvoru. Na kraju, pri vrhu dobro zatvorite zatvarač vrećice. Tako zatvorenu vrećicu stavite kuhati u vodu temperature između 55 i 60 °C, odnosno onu koja lagano pari i kuhajte tri sata. Kuhani krumpir propasirajte, dodajte mu maslac koji ste otopili u mlijeku, sol i papar. Sve promiješajte, dodajte vrhnje i ponovo promiješajte.
Posluživanje: Poslužite toplo i uživajte u najmekanijem carskom mesu i kremastom pireu.
Savjet: Vrećica sa zatvaračem je trik kojim zamjenjujemo klasičnu sous vide metodu, a temperaturu vode održavat ćemo tako da je svakih 15 do 20 minuta provjeravamo termometrom.