Omlet sendvič za doručak

Povodom obilježavanja 75 godina Podravke, blogerica Andrea Trgovčević nam je otkrila kako pripremiti omlet sendvič s mirisnim začinskim travama kojim možete započeti uobičajeno ili slavljeničko jutro, ali i posegnuti tokom dana kad god osjetite glad.

  • 20 min
  • Jednostavno
Omlet sendvič za doručak

Sastojci

Priprema

  1. Jaja istucite, sitno nasjeckajte luk, peršin i mljevenu crvenu papriku. Sve lagano promiješajte.
  2. Toast kruh popržite na tavi.
  3. Rajčicu narežite na jednake komade.
  4. Na prethodno nauljenu i zagrijanu tavu izlijte jaja, pržite jednu minutu, po želji posolite, stavite 2 kriške kruha na vrh i zamotajte rubove omleta.
  5. Kada su se rubovi primili na kruh, premažite kečapom. Stavite dvije ploške sira ravnomjerno te na sir kriške rajčice pa pospite koprom i prekrijte s 2 kriške kruha.

Posluživanje: Omlet pažljivo prerežite na pola po širini, svaku polovinu proizvoljno prerežite dijagonalno.

Savjet: Po želji možete koristiti bilo koju vrstu topljivog sira ili dodati druge mirisne začinske trave. Osim suncokretovog ulja, možete koristiti i kokosovo.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma