Krumpir i jeger zapečeni sa sirom
- Recept by coolinarika.com -Poslužite fino jelo sa salatom začinjenom bučinim uljem i limunovim sokom.
Priprema
Luk narežite na ploške, a krumpire i jeger također na ploške debljine oko pola centimetra. Luk i krumpir pospite Vegetom Twist za krumpir i promiješajte. Zatim dodajte jeger. U vatrostalnu posudu ili lim za pečenje prekriven papirom za pečenje stavite mast te posložite ploške krumpira, luka i jegera. Pecite oko 30 minuta pokriveno u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Svježi sir dobro pomiješajte s vrhnjem i po želji dodajte prstohvat soli. Krumpir i jeger potkraj pečenja izvadite iz pećnice, po njemu rasporedite sir s vrhnjem, promiješajte pa nepokriveno pecite još 15 minuta.
Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom začinjenom bučinim uljem i limunovim sokom.