Pohani kiseli krastavci s umakom od kopra

Ukoliko su krastavci sastavni dio vaših salata, ali ih još niste probali na ovaj način, svakako kušajte panirane kisele krastavce s umakom. Poslužite ih uz umak od grčkog jogurta i kopra.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Pohani kiseli krastavci s umakom od kopra

Priprema

  1. Krastavce narežite na deblje ploške i stavite na kuhinjski upijajući papir kako bi se osušili.
  2. Brašnu dodajte prašak za pecivo, dimljenu papriku, crni papar, mlijeko, jaje i miješajte dok ne postane glatko, te ostavite stajati 10 minuta. Ulje zagrijte na višu temperaturu.
  3. U posudi stavite dio panko krušnih mrvica. Umočite plošku kiselog krastavca u mokro tijesto, a zatim u krušne mrvice da se zalijepe. Dodajte još krušnih mrvica i panirajte dok ne potrošite sve sastojke.
  4. Pržite dio po dio paniranih krastavaca dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.
  5. Za umak jogurtu dodajte kopar, crni papar, malo posolite i promiješajte.

Posluživanje: Pohane kisele krastavce poslužite kao snack ili predjelo.

Savjet: Ako nemate panko mrvice, bijeli dio tosta usitnite u sjeckalici tost i osušite.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina