Hrskava pohana cvjetača iz pećnice s BBQ umakom
- Recept by coolinarika.com -Iako izvrsno pristaju uz meso, BBQ umaci nisu rezervirani samo za mesne zalogaje. Isprobajte hrskavu pohanu cvjetaču s BBQ umakom i uvjerite se sami koliko ukusan može biti ovaj vege zalogaj iz pećnice. Zahvaljujemo Matejki Buča s bloga like chocolate na ustupljenom receptu.
![Hrskava pohana cvjetača iz pećnice s BBQ umakom](https://piovariations.cdn.podravka.net/f5973e46-5080-11ee-822b-8697ecd8f77b/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pećnicu zagrijte na 190°C. Cvjetaču razdijelite na cvjetove otprilike jednake veličine. Brašno pomiješajte sa soli, crnim paprom, češnjakom, slatkom crvenom paprikom i dimljenom paprikom. Ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete gustu pastu za umakanje. Svaki cvjetić cvjetače umočite sa svih strana u tu pastu, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Cvjetaču složite na pleh obložen papirom za pečenje i pokapajte s malo maslinova ulja (najbolje je ako imate ulje u spreju). Pecite u zagrijanoj pećnici 30 – 35 minuta dok cvjetača ne omekša iznutra, a izvana dobije lijepu boju.
Posluživanje: Cvjetaču poslužite odmah s Podravkinim BBQ classic umakom i osvježavajućom šarenom salatom.
Savjet: Bitno je da cvjetići budu iste veličine kako bi bili istodobno pečeni.