Hrskava pohana cvjetača iz pećnice s BBQ umakom

Iako izvrsno pristaju uz meso, BBQ umaci nisu rezervirani samo za mesne zalogaje. Isprobajte hrskavu pohanu cvjetaču s BBQ umakom i uvjerite se sami koliko ukusan može biti ovaj vege zalogaj iz pećnice. Zahvaljujemo Matejki Buča s bloga like chocolate na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Hrskava pohana cvjetača iz pećnice s BBQ umakom

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 190°C.
  2. Cvjetaču razdijelite na cvjetove otprilike jednake veličine.
  3. Brašno pomiješajte sa soli, crnim paprom, češnjakom, slatkom crvenom paprikom i dimljenom paprikom. Ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete gustu pastu za umakanje.
  4. Svaki cvjetić cvjetače umočite sa svih strana u tu pastu, a zatim uvaljajte u krušne mrvice.
  5. Cvjetaču složite na pleh obložen papirom za pečenje i pokapajte s malo maslinova ulja (najbolje je ako imate ulje u spreju).
  6. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 – 35 minuta dok cvjetača ne omekša iznutra, a izvana dobije lijepu boju.

Posluživanje: Cvjetaču poslužite odmah s Podravkinim BBQ classic umakom i osvježavajućom šarenom salatom. 

Savjet: Bitno je da cvjetići budu iste veličine kako bi bili istodobno pečeni.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima