PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Varivo od graha s Podravskim špekom

Tek nekoliko koraka dijeli vas od ukusnog variva od graha s Podravskim špekom. Naglasite okus ovog domaćeg jela rajčicom, pastom od luka i aromatičnim začinima poput lovora i origana.

  • 90 min
  • Jednostavno
Varivo od graha s Podravskim špekom

Priprema

  1. U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte špek narezan na veće kocke, mrkvu i celer narezane na kockice i popecite 5-6 minuta.
  2. Dodajte koncentrat rajčice, pastu od luka, crvenu papriku, protisnuti češnjak i kratko pirjajte uz miješanje.
  3. Ulijte temeljac, dodajte lovor, origano, ocijeđeni i isprani grah te promiješajte.
  4. Pustite neka zavrije, smanjite vatru i kuhajte oko 60 minuta dok se ne zgusne.

Posluživanje: Ostavite varivo da se ohladi. To će ga zgusnuti bez korištenja zaprške. 

Savjet: Varivo od graha s Podravskim špekom, pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Ajvar

Razmazi svoje nepce