BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Cappuccino torta

Kada su posebne prigode u pitanju često smo u potrazi za jednostavnim, ukusnim slasticama koje će se svidjeti većini gostiju. Cappuccino torta bez glutena upravo je jedan od onih deserata za koji će se tražiti kriška više, i to zahvaljujući bogatstvu okusa i prozračnosti. Zahvaljujemo food blogerici Andrei Cukrov na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Cappuccino torta

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu:

  • 2 - 3 žličice instant kave
  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g slatkog vrhnja za šlag
  • 1 Dolcela Šlagfix

Priprema

  1. Za biskvit, u zdjeli pomiješajte mješavinu za muffine i rum šećer. Dodajte jaja, ulje i vodu pa sve miješajte mikserom na srednjoj brzini, 2 – 3 minute ili dok se sastojci ne povežu u glatku smjesu.
  2. Na kraju ručno umiješajte ½ pakiranja čokoladnih komadića koji su priloženi u kutiji s mješavinom.
  3. Mali kalup za torte Ø 18 – 20 cm, obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte pripremljenu smjesu. Smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta ili dok ne položi test čačkalicom.
  4. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice te ga pažljivo preokrenite na rešetku kako bi se ohladio.
  5. Za kremu, instant kavu pomiješajte s malo tople vode kako bi je rastopili.
  6. U zdjeli pomiješajte mascarpone sir i šećer u prahu pa dodajte i rastopljenu kavu te sve miješajte mikserom na visokoj brzini dok ne dobijete kremastu smjesu.
  7. Zatim dodajte slatko vrhnje, kratko sve promiješajte pa dodajte i šlag fix. Nastavite sve miješati dok se sastojci ne povežu u čvrstu kremu.
  8. Ohlađeni biskvit prerežite na pola kako bi dobili dvije okrugle kore.
  9. Prvu koru stavite na pladanj, premažite je s polovinom kreme pa sve preklopite s drugom korom.
  10. Sada drugu koru premažite kremom te je dodatno ukrasite čokoladnim komadićima.

Posluživanje: Tortu poslužite odmah s šalicom cappuccina. 

Savjet: Koristite nezaslađeno vrhnje za šlag.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje