Rolada od mljevenog mesa

Zanimljiva rolada od mljevenog mesa, umaka i jaja, pečena na panceti uz miješano povrće pretvorit će ovu kombinaciju u pravi kraljevski obrok.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Rolada od mljevenog mesa

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popržite luk, dodajte mljeveno meso, nasjeckani češnjak, peršin i jednu žlicu Vegete.
  2. Pržite dok meso ne dobije lijepu boju, pa prebacite u dublju zdjelu da se hladi.
  3. Također tvrdo skuhajte 5 jaja.
  4. Žemlje namočene u toploj vodi i dobro ocijeđene natrgajte na veće komade.
  5. Dodajte im vrhnje, 1 sirovo jaje, prašak za pecivo, brašno i krušne mrvice.
  6. Malo posolite i popaprite.
  7. Kalup premažite uljem i obložite tankim šnitama pancete.
  8. Izlijte polovicu smjese u kalup, poredajte kuhana jaja i izlijte ostatak smjese.
  9. Pecite na 200° C oko 15 minuta pa još 45 minuta na 180° C.
  10. Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za posluživanje.

Posluživanje: Poslužite uz kuhani kraljevski mix.

Savjet: Roladu ćete puno jednostavnije pripremiti u kalupu nego ručno.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka