Zapečena riža s kremom od ajvara

Druželjubivi ajvar odlično se slaže s gotovo svakim slanim jelom. Zato će i krema od ajvara odjenuti zapečenu rižu u neko sasvim drugačije ruho i dati joj novu okusnu notu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Zapečena riža s kremom od ajvara

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte rižu, popecite je, a zatim ulijte malo tople vode i dodajte Vegetu.
  2. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom dok riža ne bude gotova.
  3. Na kraju po potrebi posolite i popaprite, umiješajte 10 g maslaca i sir. Rižu istresite u drugu posudu i ohladite.
  4. Od pripremljene riže, pomoću kalupa Ø 8 cm oblikujte 2 pljeskavice.
  5. Na zagrijanu tavu stavite preostali maslac, pa na njemu popecite pljeskavice od riže toliko da se dobije zlatna korica (5 minuta). Okrenite i popecite i s druge strane.
  6. Kremastom siru dodajte ajvar i dobro promiješajte. Po potrebi posolite.
  7. Na pljeskavicu nanesite kremu. Na kremu stavite nekoliko kockica sira i sa strane prerezane rajčice.

Posluživanje: Sve pospite narezanim vlascem i poslužite.

Savjet: Da krema ima ljepšu strukturu izmiješajte je štapnim mikserom, a na rižu je možete nanijeti uz pomoć slastičarske vrećice kako bi jelo bilo dekorativnije.

Ajvar

Razmazi svoje nepce