Gulaš

Inspirirani tradicijom

Goveđi gulaš iz pećnice

Tri sata i trideset minuta za pripremu vrhunskog gulaša, složit će se svi ljubitelji ovog poznatog jela na žlicu, je savršeno vrijeme za vrhunsko jelo. Za sve vas koje trebamo nagovoriti da isprobate recept za goveđi gulaš iz pećnice, samo jedna obavijest - za ovo jelo trebate samo jednu posudu i malo truda na početku pripreme, za čaroliju će se pobrinuti Fant i vaša pećnica :)

  • 225 min
  • Jednostavno
Goveđi gulaš iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. posudi prikladnoj za pećnicu zagrijte ulje.
  2. Govedinu za pirjanje narežite na komade veličine zalogaja.
  3. Popržite ju u serijama dok dobro ne porumeni.
  4. Kad porumeni, dodajte koncentrat rajčica i promiješajte.
  5. Ulijte 700 ml vode, umiješajte Fant, promiješajte i pustite da zavri.Umiješajte passatu i med.
  6. Zatim poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu da se kuha 3 sata i 30 minuta.
  7. Provjerite i promiješajte nekoliko puta tijekom kuhanja kako biste bili sigurni da se ništa ne lijepi i da još uvijek ima dovoljno tekućine. Po potrebi možete dodati malo vode.
  8. Pola sata prije kraja umiješajte narezanu papriku.
  9. Gotov gulaš izvadite iz pećnice, promiješajte, pa dodajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.

Posluživanje: Poslužite toplo s kuhanom tjesteninom i kiselim vrhnjem po želji.

Savjet: Meso se kuha duže vrijeme na laganoj vatri da bude mekanije.

Ajvar

Razmazi svoje nepce