Teleći odrezak u umaku od rajčice

Rajčica, češnjak i maslinovo ulje su trio s kojim ne možete pogriješiti. Sjeckanoj rajčici pojačajte dojam i žlicom origana i kapara te poslužite uz odreske s rižom, njokima ili tjesteninom.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Teleći odrezak u umaku od rajčice

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Teleće odreske posolite, popaprite i popecite s obje strane na maslinovom ulju. Na kraju podlijte vinom i pustite da kuha dok vino ne ispari.
  2. Sjeckanoj rajčici dodajte Vegetu, protisnuti češnjak, kapare, origano i papar te po potrebi posolite. Pirjajte na laganoj vatri, poklopljeno 10-ak minuta.
  3. Pečene odreske stavite u pripremljeni topli umak.

Posluživanje: Poslužite uz kuhanu tjesteninu ili rižu.

Savjet: Umak se pirja do željene gustoće, po potrebi podlijte vodom i promiješajte.

Gulaš

Inspirirani tradicijom