Halloween muffini

Dobro došli u crno-bijeli svijet, jer ovi „krilati“ muffini ostavljaju upečatljiv dojam, bez obzira priređujete li Halloween party ili samo želite ovom bezglutenskom slasticom oduševiti ljubitelje čokolade i šlaga.

  • 70 min
  • Jednostavno
Halloween muffini

Sastojci

  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 150 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 1 Dolcela Muffins čokoladni bez glutena

Za bijelu kremu:

Za tamnu kremu:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a 12 kalupa iz pakiranja posložite na pladanj za pečenje.
  2. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte šećer, jaja, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2 - 3 minute da dobijete glatko tijesto.
  3. Manji dio komadića čokolade (oko 10 g) odvojite i ostavite sa strane, a preostali dio žlicom umiješajte u tijesto. Žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni do polovice. Pecite u pećnici 18 minuta.
  4. Pečene muffinse maknite s pladnja za pečenje i ostavite da se ohlade u kalupima.
  5. Za bijelu kremu, vrhnje za šlag izmiksajte da dobijete čvrsti šlag. Umiksajte mascarpone.
  6. Za tamnu kremu, mascarpone izmiješajte sa otopljenom čokoladom, a zatim u tu smjesu dodajte tučeno vrhnje.
  7. Ohlađene muffine ukrasite kremom. Čokoladne kekse bez glutena razlomite na polovice pa pomoću slastičarske vrećice na svaki muffin istisnite kremu, a zatim utisnite preostale čokoladne kapljice na mjesto očiju i usta
  8. Za muffine ukrašene tamnom čokoladom, od malo otopljene bijele i tamne čokolade napravite oči, dobro ohladite pa namjestite na muffine.

Savjet: Čokoladne kekse bez glutena razlomite na polovice pa utisnite u kremu da izgledaju kao krila.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma