Juha sa slaninom i bijelim grahom
- Recept by coolinarika.com -Pripadate li među ljubitelje slanine, onda znate da može svoje mjesto imati i u juhi. Isprobajte kombinaciju Podravskog špeka i krupnog bijelog graha, a za puniji okus dodajte i drugo povrće.
Priprema
Špek narežite na kockice, stavite u zagrijanu posudu i popecite oko 5 minuta dapostane hrskav. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i još kratko popecite da zamiriši. Zatim dodajte ocijeđeni grah, Vegetu, ulijte 1,5 l vode i stavite da zakipi. Kad zakipi kuhajte 10 minuta. Gnječilicom za krumpir lagano zdrobite dio zrna graha.
Posluživanje: Dodajte narezani kelj i kuhajte još 3-4 minute. Poslužite odmah.
Savjet: U juhu možete dodati i drugo povrće koje imate (mrkva, krumpir narezani na kockice…).