Juha sa slaninom i bijelim grahom
- Recept by coolinarika.com -Pripadate li među ljubitelje slanine, onda znate da može svoje mjesto imati i u juhi. Isprobajte kombinaciju Podravskog špeka i krupnog bijelog graha, a za puniji okus dodajte i drugo povrće.
![Juha sa slaninom i bijelim grahom](https://piovariations.cdn.podravka.net/be0490f2-5204-11ee-bf8f-8697ecd8f77b/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Špek narežite na kockice, stavite u zagrijanu posudu i popecite oko 5 minuta dapostane hrskav. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i još kratko popecite da zamiriši. Zatim dodajte ocijeđeni grah, Vegetu, ulijte 1,5 l vode i stavite da zakipi. Kad zakipi kuhajte 10 minuta. Gnječilicom za krumpir lagano zdrobite dio zrna graha.
Posluživanje: Dodajte narezani kelj i kuhajte još 3-4 minute. Poslužite odmah.
Savjet: U juhu možete dodati i drugo povrće koje imate (mrkva, krumpir narezani na kockice…).