Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Juha sa slaninom i bijelim grahom

Pripadate li među ljubitelje slanine, onda znate da može svoje mjesto imati i u juhi. Isprobajte kombinaciju Podravskog špeka i krupnog bijelog graha, a za puniji okus dodajte i drugo povrće.

  • 20 min
  • Jednostavno
Juha sa slaninom i bijelim grahom

Priprema

  1. Špek narežite na kockice, stavite u zagrijanu posudu i popecite oko 5 minuta dapostane hrskav.
  2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i još kratko popecite da zamiriši.
  3. Zatim dodajte ocijeđeni grah, Vegetu, ulijte 1,5 l vode i stavite da zakipi.
  4. Kad zakipi kuhajte 10 minuta.
  5. Gnječilicom za krumpir lagano zdrobite dio zrna graha.

Posluživanje: Dodajte narezani kelj i kuhajte još 3-4 minute. Poslužite odmah.

Savjet: U juhu možete dodati i drugo povrće koje imate (mrkva, krumpir narezani na kockice…).

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja