BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa

Zapečene tikvice punjene kus-kusom i povrćem

Tikvice punjene kus-kusom začas postaju lađice pune okusa koje otvaraju brojne kreativne mogućnosti prilikom posluživanja.

  • 35 min
  • Jednostavno
Zapečene tikvice punjene kus-kusom i povrćem

Sastojci

  • 60 g Kus-kusa Zlato polje
  • sol
  • 3 tikvice
  • 1 mrkva
  • 1 crvena paprika
  • 1 mladi luk
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 Fant za zapečeno povrće
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 – 3 žlice sira parmezana
  • 50 g cherry rajčica

Priprema

  1. Kus-kus prelijte sa 125 ml posoljene kipuće vode, poklopite i ostavite da stoji 5 – 10 minuta.
  2. Tikvice prerežite po dužini i žlicom izvadite sredinu tako da ostavite 3 mm uz koru.
  3. Mrkvu naribajte, papriku narežite na kockice, mladi luk sitno narežite, kao i izdubljeni dio tikvica.
  4. Na zagrijanom maslinovu ulju popržite mladi luk, dodajte mrkvu i papriku. Nakon nekoliko minuta pečenja dodajte meso tikvica i kus-kus.
  5. U vatrostalnu posudu posložite lađice od tikvica (tako da nema previše mjesta među njima) i nadjenite pripremljenim povrćem.
  6. Sadržaj vrećice Fanta isipajte u 250 ml vode, dodajte vrhnje za kuhanje te uz miješanje zagrijte do vrenja i kuhajte 1 minutu. Na kraju umiješajte parmezan.
  7. Povrće prelijte pripremljenim umakom i po površini rasporedite polovice rajčica. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Povrće poslužite toplo.

Savjet: Umjesto sira možete dodati naribani tofu.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa