Domaći boršč
- Recept by coolinarika.com -Pripremite jušno jelo bogato kupusom, ciklom, krumpirom i komadom finog mesa te uživajte u vručim žlicama punih okusa kasne jeseni.
Priprema
Meso stavite u 1 l vode, dodajte Vegetu i ostavite da kuha. Kuhano meso izvadite iz juhe i narežite na duguljaste komade. Na ugrijanom maslacu u tavi propirjajte nasjeckani luk, naribanu mrkvu i dodajte koncentrat rajčice. U juhu od mesa stavite pirjano povrće, narezani kupus, krumpir narezan na kockice, nasjeckani peršin, začinite paprom, soli, šećerom i lovorovim listom. Sve lagano kuhajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte ciklu narezanu na rezance, narezano meso i sve zajedno još kratko prokuhajte.
Posluživanje: Boršč poslužite u jušniku posipan nasjeckanim peršinom i sa žlicom kiselog vrhnja.
Savjet: U boršč možete dodati malo tekućine od cikle da dobijete željenu kiselost.