Čokoladna torta s toffee kremom i slanim karamelom
- Recept by coolinarika.com -Kremasto, slatkasto i puno okusa. Neodoljiva čokoladna torta s toffee kremom i slanim karamelom jamči sve to. Dekoracija od soli pridonijet će cjelokupnom dojmu i dodatno naglasiti okuse.
Priprema
Za biskvit mješavinu Lava muffins uspite u posudu i dodajte jaja i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom, najprije lagano, zatim najvećom brzinom oko 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto. Ulijte smjesu u kalup za torte (promjera 20 cm) i pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Pečeni biskvit ohladite . Puding pomiješajte sa šećerom i 50 ml mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. U vruće mlijeko umiješajte puding pa kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, dok se ne zgusne. Puding prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.. Šlag 5+ izmiksajte pa lagano umiješajte u ohlađeni puding. Tom kremom premažite biskvit. Za slani karamel u posudu s debelim dnom kuhajte šećer i vodu na višoj temperaturi bez miješanja dok ne postignu jantarnu boju. Skinite sa štednjaka i pažljivo u laganom mlazu ulijte slatko vrhnje miješajući pjenjačom. Pripazite da vas vruća smjesa ne poprska. Umiješajte maslac, a zatim kuhajte još 3 – 4 minute na nižoj temperaturi dok se sve ne otopi i ne sjedini. Dodajte sol i malo ohladite. Prelijte karamel preko hladne torte.
Savjet: Za intenzivniji slani okus možete posuti tortu s malo krupne soli.