Dolcela

Premium puding toffee

Čokoladna torta s toffee kremom i slanim karamelom

Kremasto, slatkasto i puno okusa. Neodoljiva čokoladna torta s toffee kremom i slanim karamelom jamči sve to. Dekoracija od soli pridonijet će cjelokupnom dojmu i dodatno naglasiti okuse.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladna torta s toffee kremom i slanim karamelom

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu:

Za slani karamel:

  • 60 ml vode
  • 200 g šećera
  • 85 g maslaca
  • 120 g slatkog vrhnja
  • 1 žličica soli

Priprema

  1. Za biskvit mješavinu Lava muffins uspite u posudu i dodajte jaja i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom, najprije lagano, zatim najvećom brzinom oko 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Ulijte smjesu u kalup za torte (promjera 20 cm) i pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Pečeni biskvit ohladite .
  3. Puding pomiješajte sa šećerom i 50 ml mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja.
  4. U vruće mlijeko umiješajte puding pa kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, dok se ne zgusne.
  5. Puding prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.. Šlag 5+ izmiksajte pa lagano umiješajte u ohlađeni puding. Tom kremom premažite biskvit.
  6. Za slani karamel u posudu s debelim dnom kuhajte šećer i vodu na višoj temperaturi bez miješanja dok ne postignu jantarnu boju.
  7. Skinite sa štednjaka i pažljivo u laganom mlazu ulijte slatko vrhnje miješajući pjenjačom. Pripazite da vas vruća smjesa ne poprska.
  8. Umiješajte maslac, a zatim kuhajte još 3 – 4 minute na nižoj temperaturi dok se sve ne otopi i ne sjedini. Dodajte sol i malo ohladite.
  9. Prelijte karamel preko hladne torte.

Savjet: Za intenzivniji slani okus možete posuti tortu s malo krupne soli. 

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus