Svîčková

Osim dojmova nastalih u susretu s prekrasnim Pragom, Vltavom, naši turisti iz Češke donose i impresioniranost češkom kuhinjom. Svîčková, čiji je osnovni sastojak juneći biftek, jelo je za sladokusce i bonvivane.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Svîčková

Sastojci

Za temeljac

Za umak

Priprema

  1. Biftek očistite od žilica, a zatim po površini mesa nožem zarežite udubljenja pa u njih nabodite štapiće slanine. Biftek natrljajte Vegetom Natur i popecite na zagrijanom ulju sa svih strana. Dodajte očišćeno i na veće komade narezano povrće te sve kratko popecite.
  2. Za temeljac, u vrelu vodu dodajte goveđu kocku, list lovora, timijan, limunovu koricu i kuhajte 2-3 minute.
  3. Popečeno meso i povrće stavite u pleh, zalijte pripremljenim temeljcem, prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
  4. Kada je meso pečeno, narežite ga, a od umaka od pečenja i povrća pripremite umak.
  5. Za umak propasirajte povrće, u njega ukuhajte Gussnel razmućen u malo vode, dodajte vrhnje za kuhanje, ocat, džem i bijelo vino.

Posluživanje: Narezano meso prelijte umakom i poslužite uz žemljane okruglice (knedle).

Savjet: Špikovani biftek možete marinirati Vegetom Natur i dan ranije.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa