Neobične tikvice
- Recept by coolinarika.com -Tople tikvice na umaku od jogurta poslužite u toplom "izdanju" i uživajte u zanimljivom jelu.
Priprema
Tikvice operite, posušite papirnatim ubrusom i odrežite krajeve, zatim odrežite po dužini oko 5 mm od ruba te izdubite sredinu žličicom. Izdubljene izvađene dijelove tikvica nasjeckajte i stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i popržite dok ne omekšaju, zatim dodajte pola količine sjeckane rajčice i oko 400 ml vode. Pospite origanom i posolite. Promiješajte i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri. Za nadjev mljevenom mesu dodajte rižu, preostalu sjeckanu rajčicu i pospite Vegetom. Dobro izmiješajte, pa pripremljenom smjesom napunite pripremljene tikvice. Ovako pripremljene tikvice položite u tavu na umak te poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Za preljev jogurtu dodajte vlasac, češnjak u granulama, papar i sol te dobro promiješajte.
Posluživanje: Poslužite tople tikvice na umaku i dodajte im pripremljeni preljev.
Savjet: Kako bi tikvice ostale stabilnije pri kuhanju u umaku (bez prevrtanja), odrežite im tanko dno.