Sladoledni tacos s malinama

Tacos u slatkom izdanju već kao ideja zvuči primamljivo, pa ćete vjerujemo sa ushićenjem isprobati naš recept. Sladoledni tacos s malinama spoj je tri različita okusa i tri različite teksture koje se savršeno slažu - mekanog tacosa, kremoznog sladoleda i kiselkasto slatkog okusa maline. Ovakav desert i zbog svog izgleda lako će se uklopiti u prigode bilo svečanog ili zabavnog karaktera.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Sladoledni tacos s malinama

Sastojci

Za tacos:

  • 120 g šećera
  • 1 jaje
  • 30 g otopljene čokolade za dekoraciju
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 100 g Podravka Glatkog brašna
  • 120 ml vruće vode
  • 20 g kakaa

Za sladoled:

Za ukrašavanje:

  • maline, preljev od malina, otopljena čokolada...

Priprema

  1. Za tacose, jaja i šećer miksajte dok ne dobijete blijedu, pjenastu smjesu.
  2. Dodajte vodu, promiješajte.
  3. U smjesu jaja, šećera i vode prosijte brašno i kakao.
  4. Pjenjačom izmiješajte, pa dodajte otopljeni maslac. Ohladite 1 sat.
  5. Na sredinu vruće tave neprijanjajućeg dna stavljajte po jednu žlicu smjese koju potom okretanjem tave raširite u tanku palačinku.
  6. Pecite na laganoj vatri 4-5 minuta s jedne i 3-4 minute s druge strane pa odmah vruće stavite preko drške kuhače kako bi dobili oblik tacosa.
  7. Ohlađene tacose rubom umočite u otopljenu čokoladu i stavite u hladnjak da se stisnu.
  8. Kremu pripremite tako da hladno mlijeko dodate sadržaj vrećica šlag kreme vanilija, promiješate i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.
  9. Pripremljenu kremu pomoću slastičarske vrećice istisnite u tacose.
  10. Složite na papir za pečenje i zamrznite barem 6 sati ili preko noći.

Posluživanje: Sladoledne tacose prelijte s preljevom od malina i poslužite sa svježim malinama.

Savjet: Tijesto za tacose se malo duže peče jer ga je potrebno potpuno osušiti kako bismo mogli formirati i zadržati oblik tacosa.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži