Sladoledni tacos s malinama
- Recept by coolinarika.com -Tacos u slatkom izdanju već kao ideja zvuči primamljivo, pa ćete vjerujemo sa ushićenjem isprobati naš recept. Sladoledni tacos s malinama spoj je tri različita okusa i tri različite teksture koje se savršeno slažu - mekanog tacosa, kremoznog sladoleda i kiselkasto slatkog okusa maline. Ovakav desert i zbog svog izgleda lako će se uklopiti u prigode bilo svečanog ili zabavnog karaktera.
Priprema
Za tacose, jaja i šećer miksajte dok ne dobijete blijedu, pjenastu smjesu. Dodajte vodu, promiješajte. U smjesu jaja, šećera i vode prosijte brašno i kakao. Pjenjačom izmiješajte, pa dodajte otopljeni maslac. Ohladite 1 sat. Na sredinu vruće tave neprijanjajućeg dna stavljajte po jednu žlicu smjese koju potom okretanjem tave raširite u tanku palačinku. Pecite na laganoj vatri 4-5 minuta s jedne i 3-4 minute s druge strane pa odmah vruće stavite preko drške kuhače kako bi dobili oblik tacosa. Ohlađene tacose rubom umočite u otopljenu čokoladu i stavite u hladnjak da se stisnu. Kremu pripremite tako da hladno mlijeko dodate sadržaj vrećica šlag kreme vanilija, promiješate i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute. Pripremljenu kremu pomoću slastičarske vrećice istisnite u tacose. Složite na papir za pečenje i zamrznite barem 6 sati ili preko noći.
Posluživanje: Sladoledne tacose prelijte s preljevom od malina i poslužite sa svježim malinama.
Savjet: Tijesto za tacose se malo duže peče jer ga je potrebno potpuno osušiti kako bismo mogli formirati i zadržati oblik tacosa.