Juha Ančka

Tko bi odolio juhi češkog nacionalnog imena Ančka! Krumpir, mlijeko i kumin jesu neki od njezinih sastojaka, a jednostavnost i dostupnost svakom džepu učinit će je u svakom domaćinstvu poželjnim jelom.

  • 40 min
  • Jednostavno
Juha Ančka

Sastojci

  • 3 žličice Vegete
  • 10 g Gussnela Dolcela
  • prstohvat kumina
  • 1 žumance
  • 200 g luka
  • 500 g krumpira
  • 2 jaja
  • 250 ml vode
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 l mlijeka

Priprema

  1. U uzavrelu vodu stavite na ploške narezan luk, kockice krumpira, Vegetu i kumin te kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  2. U drugoj posudi u kipuće mlijeko umiješajte Gussnel koji ste prethodno razmutili u malo vode i kratko prokuhajte.
  3. Odmaknite s vatre, umiješajte razmućena jaja, žumance i limunov sok pa dodajte krumpiru.

Posluživanje: Toplu juhu rasporedite u tanjure i pospite svježe narezanim vlascem.

Savjet: Po želji juhi možete dodati korjenasto povrće (mrkva, peršin, celer).

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu