Varivo sa slanutkom, lećom i špinatom
- Recept by coolinarika.com -Tajna uspješnog variva krije se u Kraljevskoj kocki koja omiljeno povrće pretvara u ukusno varivo.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk i kratko ga popecite do lijepe blago žute boje. Dodajte sitno nasjeckane češnjak i đumbir, mrkvu i celer narezane na ploškice, pa sve zajedno nastavite pržiti na srednjoj vatri oko 5 minuta. Ulijte 1 l vode, dodajte Kraljevske kocke, promiješajte i kad zakuha, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 10 minuta. Zatim dodajte leću, ocijeđeni i isprani slanutak, passatu i nastavite kuhati još oko 5 minuta (da se leća ne raskuha). Na kraju dodajte krupnije nasjeckani špinat, promiješajte i ugasite. Varivo držite poklopljeno i na toplom do serviranja. Rajčicu očistite i operite, pa ju zajedno s kuglicama mozzarele naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće. Prelijte ih maslinovim uljem, pospite bosiljkom, grubo mljevenim paprom, lagano posolite i poslužite uz varivo.
Savjet: Varivo možete dodatno obogatiti kukuruzom šećercem ili grahom iz limenke.