Varivo sa slanutkom, lećom i špinatom

Tajna uspješnog variva krije se u Kraljevskoj kocki koja omiljeno povrće pretvara u ukusno varivo.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Varivo sa slanutkom, lećom i špinatom

Sastojci

Za ražnjiće

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk i kratko ga popecite do lijepe blago žute boje. Dodajte sitno nasjeckane češnjak i đumbir, mrkvu i celer narezane na ploškice, pa sve zajedno nastavite pržiti na srednjoj vatri oko 5 minuta.
  2. Ulijte 1 l vode, dodajte Kraljevske kocke, promiješajte i kad zakuha, kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko 10 minuta. Zatim dodajte leću, ocijeđeni i isprani slanutak, passatu i nastavite kuhati još oko 5 minuta (da se leća ne raskuha).
  3. Na kraju dodajte krupnije nasjeckani špinat, promiješajte i ugasite. Varivo držite poklopljeno i na toplom do serviranja. Rajčicu očistite i operite, pa ju zajedno s kuglicama mozzarele naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  4. Prelijte ih maslinovim uljem, pospite bosiljkom, grubo mljevenim paprom, lagano posolite i poslužite uz varivo.

Savjet: Varivo možete dodatno obogatiti kukuruzom šećercem ili grahom iz limenke.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”