Rižini rezanci s kozicama i povrćem u woku

Odškrinemo li vrata Azije i dopustimo li mirisnim začinima da uđu u našu kuhinju, na tanjuru će se u samo par koraka stvoriti egzotično jelo koje će dočarati Daleki istok u svojoj punoj raskoši, a mi ćemo započeti s rižinim rezancima, kozicama i povrćem u woku.

  • 30 min
  • Jednostavno
Rižini rezanci s kozicama i povrćem u woku

Sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g rižinih rezanaca
  • 1 žlica Vegete Natur za azijska jela
  • 200 g svježih kozica
  • 100 g tikvica
  • 100 g mrkve
  • 100 g luka

Priprema

  1. Rižine rezance stavite u duboku zdjelu, prelijte ih kipućom vodom tako da budu potpuno potopljeni. Svake 2-3 minute rezance malo promiješajte i nakon 10 minuta ih ocijedite.
  2. Luk narežite na tanke ploške, a mrkvu i tikvice na tanke rezance.
  3. Na dobro zagrijano maslinovo ulje u woku stavite luk i popržite uz miješanje. Dodajte mrkvu, a nakon nekoliko minuta i tikvice.
  4. Na kraju umiješajte kozice i kratko popecite. Pospite Vegetom Natur za azijska jela i popecite sve zajedno nekoliko minuta.
  5. Ocijeđene rižine rezance dodajte povrću i kozicama, dobro izmiješajte i još kratko pirjajte.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Rižini rezanci su nježniji od pšenične tjestenine, stoga je važno pridržavati se upute za pripremu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma