Rižini rezanci s kozicama i povrćem u woku
- Recept by coolinarika.com -Odškrinemo li vrata Azije i dopustimo li mirisnim začinima da uđu u našu kuhinju, na tanjuru će se u samo par koraka stvoriti egzotično jelo koje će dočarati Daleki istok u svojoj punoj raskoši, a mi ćemo započeti s rižinim rezancima, kozicama i povrćem u woku.
![Rižini rezanci s kozicama i povrćem u woku](https://piovariations.cdn.podravka.net/59f9ccf4-63b3-11eb-892f-0242ac120056/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Rižine rezance stavite u duboku zdjelu, prelijte ih kipućom vodom tako da budu potpuno potopljeni. Svake 2-3 minute rezance malo promiješajte i nakon 10 minuta ih ocijedite. Luk narežite na tanke ploške, a mrkvu i tikvice na tanke rezance. Na dobro zagrijano maslinovo ulje u woku stavite luk i popržite uz miješanje. Dodajte mrkvu, a nakon nekoliko minuta i tikvice. Na kraju umiješajte kozice i kratko popecite. Pospite Vegetom Natur za azijska jela i popecite sve zajedno nekoliko minuta. Ocijeđene rižine rezance dodajte povrću i kozicama, dobro izmiješajte i još kratko pirjajte.
Posluživanje: Poslužite odmah toplo.
Savjet: Rižini rezanci su nježniji od pšenične tjestenine, stoga je važno pridržavati se upute za pripremu.