Riblja juha na dalmatinski

Zanimljivo je da se u dalmatinske riblje juhe nikad nije ukuhavala tjestenina. Riža se pripremala tako što bi se na malo ugrijana ulja stavilo oprano zrnje ili se posebno skuhala, pa umiješala u juhu prije posluživanja.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Riblja juha na dalmatinski

Sastojci

Priprema

  1. Očišćenu ribu, na tanke ploške narezanu mrkvu, peršin i luk i narezan krumpir stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s lovorovim listom, paprom u zrnu i soli. Dodajte celerov list i malo maslinova ulja.
  2. Ostavite da se riba sasvim lagano kuha oko 15 minuta.
  3. Izvadite ribu iz juhe, očistite je od kostiju i narežite na male komadiće.
  4. Juhu procijedite, povrće protisnite i vratite u juhu zajedno s ribom.
  5. Zatim dodajte u juhu koncentrat rajčice, vino, nasjeckani češnjak i preostalo ulje, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
  6. Na kraju po želji popaprite i dodajte limunov sok.

Posluživanje: Gustu riblju juhu poslužite posutu peršinom.

Savjet: U juhu možete dodati kockice kruha popečene na maslinovu ulju.

Rajčica

Za rajske užitke