Mahi Tikka

Indijski specijalitet bogat je dramatičnim, uzbuđujućim začinima koji izazivaju katarzu, baš poput kakvog bollywoodskog hita. Eksplozija okusa intenzivnih začina ublažena je osvježavajućim jogurtom.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Mahi Tikka

Sastojci

  • sol
  • 2 žlice limunova soka
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 800 g fileta bijele ribe

Za marinadu

  • 70 g ricotte
  • 1 žličica paste od svježe metvice (zdrobljena svježa metvica)
  • 2 žličice garam masale
  • 20 g paste od đumbira (3 žličice naribanog đumbira)
  • 1 žlica paste od zelenog čilija (zdrobljeni zeleni feferon)
  • 1 žličica Vegeta Maestro bijelog papra
  • 200 ml jogurta

Priprema

  1. Filete ribe narežite na komade od 4 cm, posolite, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoje u hladnjaku oko 30 minuta.
  2. Pomiješajte ricottu, metvicu, garam masalu, pastu od đumbira, pastu od zelenog čilija, bijeli papar i jogurt.
  3. Komade ribe stavite u pripremljenu smjesu i ostavite da odstoji u hladnjaku 2-3 sata.
  4. Ribu nabodite na štapiće i pecite u tavi ili na roštilju premazujući je maslacem.

Posluživanje: Pečenu ribu skinite sa štapića i poslužite sa svježe narezanim povrćem po želji.

Savjet: Sami možete pripremiti garam masalu tako da pomiješate sljedeće omjere mljevenih začina: 1,5 g đumbira, 1,5 g suhog lovora, 7 g crnog papra, 7,5 g sjemenki crnog kardamoma, 2,5 g sjemenki anisa, 4 g zelenog kardamoma, 3,5 g sjemenki korijandera, 2 g klinčića, 2 g cimeta, 2 g muškatnog oraščića i 2 g sjemenki crnog kumina.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa