Mahi Tikka
- Recept by coolinarika.com -Indijski specijalitet bogat je dramatičnim, uzbuđujućim začinima koji izazivaju katarzu, baš poput kakvog bollywoodskog hita. Eksplozija okusa intenzivnih začina ublažena je osvježavajućim jogurtom.
Priprema
Filete ribe narežite na komade od 4 cm, posolite, pokapajte limunovim sokom i ostavite da odstoje u hladnjaku oko 30 minuta. Pomiješajte ricottu , metvicu,garam masalu , pastu od đumbira, pastu od zelenog čilija, bijeli papar i jogurt.Komade ribe stavite u pripremljenu smjesu i ostavite da odstoji u hladnjaku 2-3 sata. Ribu nabodite na štapiće i pecite u tavi ili na roštilju premazujući je maslacem.
Posluživanje: Pečenu ribu skinite sa štapića i poslužite sa svježe narezanim povrćem po želji.
Savjet: Sami možete pripremiti garam masalu tako da pomiješate sljedeće omjere mljevenih začina: 1,5 g đumbira, 1,5 g suhog lovora, 7 g crnog papra, 7,5 g sjemenki crnog kardamoma, 2,5 g sjemenki anisa, 4 g zelenog kardamoma, 3,5 g sjemenki korijandera, 2 g klinčića, 2 g cimeta, 2 g muškatnog oraščića i 2 g sjemenki crnog kumina.