Zapečeni špageti s mesnim okruglicama
- Recept by coolinarika.com -Špageti i mesne okruglice prva su asocijacija na Italiju. Mediteranski začini, šarmantni, zavodljivi i pomalo nepredvidljivi, oduševit će vas kao i sama zemlja poznata po špagetima, mozzarelli i odličnima vinima koja će dati točku na "i" prepoznatljivim okusima talijanskih jela.
Priprema
Meso, jaja i Vegetu Natur za talijanska jela dobro izmiješajte i oblikujte kuglice. Svaku pripremljenu kuglicu uvaljajte u krušne mrvice. Kuglice pecite u vrućem ulju do zlatnožute boje. Pečene izvadite na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću. Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite i premjestite u vatrostalnu posudu. Prelijte ih pasiranom rajčicom, pospite Vegetom Natur za talijanska jela i lagano promiješajte. Dodajte pečene kuglice, prerezane masline, naribanu mozzarellu i prelijte rastopljenim maslacem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C, oko 10 minuta.
Posluživanje: Poslužite sa zelenom salatom.
Savjet: Špagete možete zamijeniti Zlato polje integralnim špagetima.