Brusketa s namazom od graška
- Recept by coolinarika.com -Velika je vjerojatnost da će ovu ideju s graškom u glavnoj ulozi zavoljeti čak i oni kojima grašak nije prvi izbor, jer u kombinaciji s probranim namirnicama čini savršen namaz za plošku kruha ili brusketu.
Priprema
Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu. U električnu sjeckalicu stavite ocijeđeni grašak, peršin, vlasac, nasjeckani češnjak, naribanu koricu i 1 žlicu soka od limuna, ricottu, Vegeta Spirulinu, svježe mljeveni crni papar i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz. Na popečenu plošku kruha nanesite namaz od graška preko kojega stavite meko kuhano jaje.
Posluživanje: Poslužite odmah posipano svježe mljevenim crnim paprom.
Savjet: Konzervu graška prvo malo otvorite da ocijedite tekućinu a zatim otvorite do kraja.