Pržena riža
- Recept by coolinarika.com -Kuhanu rižu koja je ostala od prethodnog ručka ili večere pomiješajte s povrćem i začinima kako biste dobili novi obrok. Preferirate li mesne zalogaje, pečeno ili kuhano meso odlično će ga nadopuniti.
Priprema
U velikoj tavi ili woku zagrijte 2 žlice sezamova ulja. Pirjajte mrkvu i luk 2 minute. Dodajte češnjak i đumbir te pirjajte 2 minute. Umiješajte rižu, grašak i Vegetu i miješajte 1 minutu. Gurnite rižu sa strane. Dodajte još 1 žlicu ulja. Dodajte jaja i prstohvat Vegete te ih miješajte 1 do 2 minute. Dodajte sojin umak, kušajte i po potrebi dodajte još umaka ili soli. Zagrijte minutu ili dvije, miješajući, dok se sva riža ne prekrije.
Posluživanje: Poslužite vruće.
Savjet: Ovo je jelo idealno kako biste iskoristili ostatke od povrća, kao i pečeno ili kuhano meso, samo ga dodajte s češnjakom i đumbirom i nastavite po receptu.