Pržena riža

Kuhanu rižu koja je ostala od prethodnog ručka ili večere pomiješajte s povrćem i začinima kako biste dobili novi obrok. Preferirate li mesne zalogaje, pečeno ili kuhano meso odlično će ga nadopuniti.

  • 20 min
  • Jednostavno
Pržena riža

Sastojci

Priprema

  1. U velikoj tavi ili woku zagrijte 2 žlice sezamova ulja. Pirjajte mrkvu i luk 2 minute.
  2. Dodajte češnjak i đumbir te pirjajte 2 minute. Umiješajte rižu, grašak i Vegetu i miješajte 1 minutu. Gurnite rižu sa strane.
  3. Dodajte još 1 žlicu ulja. Dodajte jaja i prstohvat Vegete te ih miješajte 1 do 2 minute.
  4. Dodajte sojin umak, kušajte i po potrebi dodajte još umaka ili soli.
  5. Zagrijte minutu ili dvije, miješajući, dok se sva riža ne prekrije.

Posluživanje: Poslužite vruće.

Savjet: Ovo je jelo idealno kako biste iskoristili ostatke od povrća, kao i pečeno ili kuhano meso, samo ga dodajte s češnjakom i đumbirom i nastavite po receptu.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži