Orašaste toffee čašice

Hrskavi krokant od badema i lješnjaka u kombinaciji s karamelom i toffee puding kremom brzo postaje savršena party slastica. Ukoliko je dobro ohlađen i poslužen u visokoj čaši dobiva još i dodatnu notu elegancije. Na usptupljenom receptu zahvaljujemo Mateji Krvarić s bloga UvijekGladna.

  • 40 min
  • Jednostavno
Orašaste toffee čašice

Sastojci

Za krokant od badema i lješnjaka:

  • 80 g nasjeckanih badema i lješnjaka
  • 75 g šećera
  • 1 žlica maslaca
  • 40 g lješnjaka
  • 40 g badema

Za butterscotch karamelu:

  • 60 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 150 g slatkog vrhnja
  • sol

Za toffee buding kremu:

Priprema

  1. Smjesu nanesite između dva papira za pečenje pa je poravnajte pomoću valjka za tijesto. Ostavite je da se ohladi pa razlomite.
  2. Pudingu dodajte šećer i malo mlijeka, razmutite, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni puding i kuhajte da se puding zgusne. Ostavite da se ohladi. U ohlađeni puding umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  3. Šećer rastopite, a kada se karamelizira dodajte maslac, promiješajte i umiješajte nasjeckane orašaste plodove.
  4. Za karamel maslac rastopite, dodajte smeđi šećer i slatko vrhnje pa kuhajte do vrenja. Kada zavri, smanjite temperaturu i kuhajte 4 minute, a zatim dodajte sol. Ostavite da se ohladi.
  5. Desert složite tako da na dno čaše stavite žlicu krokanta i 1 žlicu nasjeckanih orašastih plodova. Preko njih rasporedite toffe puding kremu i butterscotch karamelu. Ponovite još jednom.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno.

Savjet: Za ljepši izgled poslužite u visokim čašama da se vide slojevi.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje