Orašaste toffee čašice
- Recept by coolinarika.com -Hrskavi krokant od badema i lješnjaka u kombinaciji s karamelom i toffee puding kremom brzo postaje savršena party slastica. Ukoliko je dobro ohlađen i poslužen u visokoj čaši dobiva još i dodatnu notu elegancije. Na usptupljenom receptu zahvaljujemo Mateji Krvarić s bloga UvijekGladna.
Priprema
Smjesu nanesite između dva papira za pečenje pa je poravnajte pomoću valjka za tijesto. Ostavite je da se ohladi pa razlomite. Pudingu dodajte šećer i malo mlijeka, razmutite, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni puding i kuhajte da se puding zgusne. Ostavite da se ohladi. U ohlađeni puding umiješajte tučeno slatko vrhnje. Šećer rastopite, a kada se karamelizira dodajte maslac, promiješajte i umiješajte nasjeckane orašaste plodove. Za karamel maslac rastopite, dodajte smeđi šećer i slatko vrhnje pa kuhajte do vrenja. Kada zavri, smanjite temperaturu i kuhajte 4 minute, a zatim dodajte sol. Ostavite da se ohladi. Desert složite tako da na dno čaše stavite žlicu krokanta i 1 žlicu nasjeckanih orašastih plodova. Preko njih rasporedite toffe puding kremu i butterscotch karamelu. Ponovite još jednom.
Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno.
Savjet: Za ljepši izgled poslužite u visokim čašama da se vide slojevi.