Orašaste toffee čašice

Hrskavi krokant od badema i lješnjaka u kombinaciji s karamelom i toffee puding kremom brzo postaje savršena party slastica. Ukoliko je dobro ohlađen i poslužen u visokoj čaši dobiva još i dodatnu notu elegancije. Na usptupljenom receptu zahvaljujemo Mateji Krvarić s bloga UvijekGladna.

  • 40 min
  • Jednostavno
Orašaste toffee čašice

Sastojci

Za krokant od badema i lješnjaka:

  • 1 žlica maslaca
  • 75 g šećera
  • 80 g nasjeckanih badema i lješnjaka
  • 40 g badema
  • 40 g lješnjaka

Za butterscotch karamelu:

  • 60 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 150 g slatkog vrhnja
  • sol

Za toffee buding kremu:

Priprema

  1. Šećer rastopite, a kada se karamelizira dodajte maslac, promiješajte i umiješajte nasjeckane orašaste plodove.
  2. Smjesu nanesite između dva papira za pečenje pa je poravnajte pomoću valjka za tijesto. Ostavite je da se ohladi pa razlomite.
  3. Za karamel maslac rastopite, dodajte smeđi šećer i slatko vrhnje pa kuhajte do vrenja. Kada zavri, smanjite temperaturu i kuhajte 4 minute, a zatim dodajte sol. Ostavite da se ohladi.
  4. Pudingu dodajte šećer i malo mlijeka, razmutite, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni puding i kuhajte da se puding zgusne. Ostavite da se ohladi. U ohlađeni puding umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  5. Desert složite tako da na dno čaše stavite žlicu krokanta i 1 žlicu nasjeckanih orašastih plodova. Preko njih rasporedite toffe puding kremu i butterscotch karamelu. Ponovite još jednom.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno.

Savjet: Za ljepši izgled poslužite u visokim čašama da se vide slojevi.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja