Mediteranska maneštra od leće

Poput drugih sočivica, i leća posljednjih godina s trendom zdrave prehrane doživljava veliki povratak u kuhinju, najčešće upravo jednostavnim starinskim, posebice težačkim jelima Juga.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Mediteranska maneštra od leće

Sastojci

Priprema

  1. Na dvije žlice maslinova ulja kratko propirjajte nasjeckani luk. Dodajte suhu vratinu, mrkvu i celerov korijen narezane na kockice, te namočenu i ocijeđenu leću.
  2. Zalijte sadržaj jednom litrom kipuće vode, dodajte goveđe kocke i list lovora. Kad leća omekša, umiješajte sjeckanu rajčicu i još kratko prokuhajte.
  3. Na kraju umiješajte nasjeckanu svježu metvicu i preostalo maslinovo ulje.

Posluživanje: Maneštru od leće možete poslužiti uz pečenu ili kuhanu svinjetinu.

Savjet: Ako želite da vam se leća brže skuha, namočite je u hladnoj vodi sat vremena prije kuhanja.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Maneštru pripremite prema receptu. Ohladite je, rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite.Odmrzavanje: Posude ili vrećice s maneštrom kratko uronite u vruću vodu kako bi se zamrznuta maneštra odvojila od stijenki. Zatim je u posudi s malo vode zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi.Trajnost: 90 dana.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži