Borovnica tortice

Keks, maslac i kvalitetan puding dovoljan su broj sastojaka za izradu brzog i nadasve fotogeničnog deserta. Borovnica tortice dodatno možete po vlastitom izboru obogatiti prilikom serviranja. Naš izbor je pao na džem, malo šlaga i par svježih borovnica.

  • 30 min
  • Jednostavno
Borovnica tortice

Sastojci

Za podlogu:

  • 50 g otopljenog maslaca
  • 100 g mljevenih keksa
  • par kapi ulja

Za nadjev:

Za ukrašavanje:

  • 150 ml vrhnja za šlag
  • svježe borovnice i menta

Priprema

  1. Kalupe za mini tortice promjera oko 8 cm premažite s par kapi ulja.
  2. Kekse pomiješajte sa otopljenim maslacem, pa utisnite u dno kalupa.Ohladite.
  3. Prašak za puding pomiješajte s 3 žlice (40 g) šećera. Od 350 ml hladnog mlijeka oduzmite 5 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
  4. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru te miješajući kuhajte 1 – 2 minute. Na kraju umiješajte maslac.
  5. Na svaku podlogu od keksa u sredinu stavite žličicu voćnog namaza, a zatim nanesite vrući puding.
  6. Puding prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu i dobro ohladite, najmanje 4 sata.
  7. Pažljivo izvadite iz kalupa,

Posluživanje: Prije posluživanja ukrasite tučenim vrhnjem i svježim borovnicama. 

Savjet: Kako bi tortice lakše izvadili iz kalupa, po potrebi malo zagrijte stranice kalupa da bi tortice lakše skliznule van.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka