Lagana pašta s pečenim povrćem

Bosiljak, origano, peršin i chili dobitna su kombinacija začina koja će laganoj pašti dati savršenu notu okusa i običnu tjesteninu s pečenim povrćem pretvoriti u wooow ručak bez mesa.

  • 45 min
Lagana pašta s pečenim povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 220 °C, a lim za pečenje obložite prekrijte papirom za pečenje.Cherry rajčice prerežite, luk narežite na ploške a češnjak na listiće.
  2. Na lim za pečenje stavite rajčice, luk, češnjak, maslinovo ulje, Vegetu i šećer, promiješajte i rasporedite u jedan sloj.
  3. Pecite oko 5 minuta pa dodajte tikvice narezane na kocke i kukuruz šećerac. Pecite još 10 minuta pa sve zajedno sa sokovima premjestite u veliku tavu.
  4. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi,  ocijedite i dodajte u tavu s povrćem.
  5. Zagrijte tavu s tijestom i povrćem, umiješajte bosiljak, origano, peršin, chili i sol.

Posluživanje: Poslužite toplo, posuto naribanim sirom i pinjolima.

Savjet: Za ovo lagano, jednostavno jelo možete kombinirati i drugo povrće koje imate pri ruci.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”